Piet de Laat winnaar Maestro 2024

Piet de Laat winnaar Maestro 2024

Na een spannende, maar zeer muzikale strijd, heeft Piet de Laat de titel Maestro 2024 in de wacht gesleept. Hij werd zowel door de jury, als het publiek tot winnaar verkozen.

Op het podium van D’n Boogerd, dat voor dit concert eenmalig vergroot was, gingen de vier Maestro’s de strijd met elkaar aan. Hans van Sambeeck mocht het spits afbijten met de bekende klanken van Morricone. Met drie maal een 9 van de Jury legde hij de lat meteen heel hoog.

Daarna leverde ook Carlijn van Sambeeck en Danielle Huijbregts een verdienstelijke prestatie met het klassieke Fifth of Beethoven en The African Symponie. De jury bespeurde hier en daar nog wat schoonheidsfoutjes. Maar wat wil je, met slechts twee repetities. Ook zij kregen lovende woorden van de kenners.

Als laatste dirigeerde Piet, die voor de gelegenheid een net pak uit de kast had gehaald, een medley van Simon & Garfunkel. Vooral het aangeven van de diverse secties werd positief gewaardeerd door de jury. Tijdens de puntentelling kwam er zelfs een 10 op tafel.

Net als bij de jury was Piet ook bij het publiek de populairste. Hier haalde hij bijna 40% van de stemmen binnen, waarna hij tot overtuigende winnaar uitgeroepen kon worden.

Volledige uitslag Cecilia Presenteert: Maestro 2024

  1. Piet de Laat – 37,5 punten
  2. Hans van Sambeeck – 33 punten
  3. Danielle Huijbergts – 30,5 punten
  4. Carlijn van Sambeeck – 30 punten

Wij willen namens de Muziekvereniging iedereen die op welke manier dan ook heeft meegewerkt aan het mogelijk maken van dit feestweekend en concert hartelijk danken voor hun belangeloze inzet. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de Maestro’s die bereid waren dit avontuur met ons aan te gaan! Wij hebben genoten. Hopelijk jullie ook. Dank!

Comments are closed.